MUFFINY z kroplami gorzkiej czekolady BIO (300 g)

14,99 

Nie musisz już szukać przepisu na proste i zdrowe muffiny! Nasza mieszanka do przygotowania Muffin z kroplami gorzkiej czekolady BIO pozwoli Ci w kilka chwil wyczarować niezwykle pyszną i pełnowartościową przekąskę lub deser.

SKU: 5903317213277 Kategoria:

Opis

Jedyne takie bezglutenowe muffiny na rynku łączące dobry smak i ekologię z wyśmienitym smakiem – idealne zarówno dla dzieci, jak i dorosłych.

Nasze muffiny bezglutenowe zostały stworzone dla wszystkich miłośników zdrowego stylu życia oraz z myślą o osobach z nietolerancją glutenu. Skład tej mieszanki zawiera tylko starannie wyselekcjonowane mąki bezglutenowe, takie jak mąka ryżowa pełnoziarnista i mąka gryczana, które zapewniają doskonały smak i odpowiednią konsystencję.

Przygotowanie muffinek nigdy nie było tak proste! Dodaj kilka składników, upiecz i ciesz się zdrową przekąską.

Nasza mieszanka na muffinki bezglutenowe jest doskonałym źródłem błonnika i białka, a jednocześnie nie zawiera dodatku cukrów.

Jeśli szukasz zdrowej, smacznej i łatwej w przygotowaniu przekąski, nasza Mieszanka na muffinki z kroplami gorzkiej czekolady bezglutenowa BIO to idealne rozwiązanie. Skorzystaj z naszego produktu i rozpieszczaj siebie i swoich bliskich smacznymi i zdrowymi muffinkami.

Dodaj owoce, takie jak maliny lub borówki, by nadać muffinom jeszcze więcej smaku i dodatkowej świeżości.

Zastąp jaja bananami i wykorzystaj wegański jogurt, by przygotować muffiny w wersji dla wegan.

Składniki:

BIO* mąka ryżowa pełnoziarnista
BIO* mąka gryczana
BIO* skrobia kukurydziana
BIO* cukier kokosowy
BIO* mąka ryżowa
BIO* kropelki z czekolady (7%) (masa kakaowa, cukier trzcinowy, masło kakaowe, lecytyna sojowa)
BIO* skrobia z tapioki
BIO* len mielony
BIO* kakao
BIO* bezglutenowy proszek do pieczenia (BIO* skrobia kukurydziana, winian potasu, wodorowęglan sodu)
sól himalajska różowa

BIO* – certyfikowany składnik ekologiczny

Wartości odżywcze po przyrządzeniu:

Wartość energetyczna dla 100g – 1260 kJ/301 kcal, tłuszcz 13 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,3 g, węglowodany 38 g, w tym cukry 14 g, błonnik 2,2 g, białko 6 g, sól 0,32 g.

Jak przyrządzić:

1. Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C (bez termoobiegu).
2. Przygotuj formę na muffiny. Metalową formę wyłóż papierowymi papilotkami, silikonowa nie potrzebuje papilotek.
3. Do dużej miski włóż banany, jogurt, jajka oraz olej i wszystko dokładnie zmiksuj.
4. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj.
5. Gotową masę przelej do foremek na muffiny. Na wierzch możesz położyć dowolne owoce lub orzechy.
6.Wstaw do piekarnika na ok. 35 minut.
 
Smacznego!

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.