Jak przygotować ciasto na gofry, które będzie chrupiące, delikatne i w dodatku zdrowe?
Wymieszałyśmy dla Ciebie gotową mieszankę do przygotowania gofrów z bardzo dobrym i jakościowym składem. Znajdziesz w niej bezglutenowe super-mąki jak np. mąkę z amarantusa, w której zakochani po uszy byli już… Majowie i Inkowie, nazywając ją „Matką wszystkich zbóż”.
Aby zachęcić Cię do eksperymentowania w kuchni, nie dodałyśmy do naszej mieszanki cukru. To Ty decydujesz czy masz ochotę na gofry w wersji na słodko czy na słono.
BIO* mąka ryżowa BIO* - certyfikowany składnik ekologiczny |
Wartość energetyczna dla 100 g - 1376 kJ/328 kcal, tłuszcz 13 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2.2 g, węglowodany 43 g, w tym cukry 2.6 g, białko 8.8 g, sól 0.65 g.
Wartość energetyczna dla 50 g - 688 kJ/164 kcal, tłuszcz 6.7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.1 g, węglowodany 21 g, w tym cukry 1.3 g, białko 4.4 g, sól 0.33 g.