Przepis na puszyste fit pączki z piekarnika!
44.jpg

Czy istnieją pączki, które mają fantastyczny skład, są puszyste, pyszne i przy tym niskokaloryczne? 

Ponownie zdecydowałyśmy się zdrowo namieszać i przygotowałyśmy kolejną wariację na temat naszego Zdrowo Namieszanego Chlebka Bananowego (sprawdź przepis na obłędne ciasto bananowe z kremem mascarpone!). 

Tym razem mamy dla Ciebie pączki, które fantastycznie sprawdzą się w roli drugiego śniadania czy przekąski. Do ich przygotowania użyłyśmy silikonowej foremki do pączków, których mnóstwo znajdziesz np. tu

Silikonowa foremka do pączków - zdjęcie producenta


Zdrowo Namieszane Pączki nie zawierają mąki pszennej, rafinowanego cukru i przygotowuje się je w zaledwie 25 minut!

Składniki na ciasto:

  • opakowanie mieszanki do przygotowania Chlebka Bananowego Zdrowo Namieszane, do kupienia tu
  • 3 bardzo dojrzałe banany
  • 3 jajka (lub wegański odpowiednik jajek vEGGs, do kupienia tu)
  • 200 ml jogurtu naturalnego lub jogurtu wegańskiego (kokosowy lub sojowy)
  • 110 ml oleju (np. rzepakowego)

Dodatki (opcjonalnie):

  • ulubione owoce (my dodałyśmy do ciasta borówki)
  • polewa z rozpuszczonej gorzkiej czekolady
  • posypki np. wiórki kokosowe, orzechy

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto na Chlebek Bananowy przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Do surowego ciasta dodaj ulubione owoce i wymieszaj.
  3. Ciasto przełóż do foremki na pączki. 
  4. Piecz pączki przez 25 minut w temperaturze 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). 
  5. Po wystygnięciu udekoruj pączki rozpuszczoną czekoladą i posypkami.

ŻYCZYMY SMACZNEGO!

Zespół Zdrowo Namieszane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoplo.pl, powered by Shoper.