
Czy istnieją pączki, które mają fantastyczny skład, są puszyste, pyszne i przy tym niskokaloryczne?
Ponownie zdecydowałyśmy się zdrowo namieszać i przygotowałyśmy kolejną wariację na temat naszego Zdrowo Namieszanego Chlebka Bananowego (sprawdź przepis na obłędne ciasto bananowe z kremem mascarpone!).
Tym razem mamy dla Ciebie pączki, które fantastycznie sprawdzą się w roli drugiego śniadania czy przekąski. Do ich przygotowania użyłyśmy silikonowej foremki do pączków, których mnóstwo znajdziesz np. tu.

Zdrowo Namieszane Pączki nie zawierają mąki pszennej, rafinowanego cukru i przygotowuje się je w zaledwie 25 minut!
Składniki na ciasto:
- opakowanie mieszanki do przygotowania Chlebka Bananowego Zdrowo Namieszane, do kupienia tu
- 3 bardzo dojrzałe banany
- 3 jajka (lub wegański odpowiednik jajek vEGGs, do kupienia tu)
- 200 ml jogurtu naturalnego lub jogurtu wegańskiego (kokosowy lub sojowy)
- 110 ml oleju (np. rzepakowego)
Dodatki (opcjonalnie):
- ulubione owoce (my dodałyśmy do ciasta borówki)
- polewa z rozpuszczonej gorzkiej czekolady
- posypki np. wiórki kokosowe, orzechy
Sposób przygotowania:
- Ciasto na Chlebek Bananowy przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Do surowego ciasta dodaj ulubione owoce i wymieszaj.
- Ciasto przełóż do foremki na pączki.
- Piecz pączki przez 25 minut w temperaturze 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu).
- Po wystygnięciu udekoruj pączki rozpuszczoną czekoladą i posypkami.

ŻYCZYMY SMACZNEGO!
Zespół Zdrowo Namieszane
