
Cześć!
Przygotowałyśmy dla Ciebie nasze ulubione przepisy, z których w szybki i prosty sposób stworzysz chrupiące i lekkie gofry w wersji wytrawnej. Gofry wytrawne idealnie sprawdzą się na obiad lub kolację, a także jako zdrowa i pełnowartościowa przekąska.
Do przygotowania chrupiących gofrów w wersji wytrawnej będziesz potrzebować bazy, czyli ciasta na gofry. My skorzystałyśmy z naszej Zdrowo Namieszanej Mieszanki do przygotowania chrupiących gofrów na słodko i słono. Mieszankę kupisz w naszym sklepie internetowym pod tym linkiem: Gofry.
PIZZO - GOFRY
Dodatki*:
- pomidor
- szynka parmeńska
- oliwki
- rukola
- ser żółty mozarella
- koncentrat pomidorowy
* W przypadku Pizzo Gofrów zmieniaj dowolnie dodatki według swojego gustu i tego, co akurat masz w lodówce. Pizzo Gofry fantastycznie smakują również w wersji z podsmażonymi pieczarkami lub serem fetą i suszonymi pomidorami.
Sposób wykonania:
- Przygotuj Zdrowo Namieszane Gofry zgodnie z opisem na opakowaniu.
- Nagrzej piekarnik do 180 stopni (góra dół, bez termoobiegu).
- Gotowe gofry posmaruj odrobiną koncentratu pomidorowego.
- Na wierzch każdego gofra połóż szynkę parmeńską, oliwki i pokrojonego w plastry pomidora.
- Połóż na dodatkach ser żółty mozzarella.
- Włóż gofry do piekarnika na około 10 minut, tak aby ser lekko się roztopił.
- Udekoruj rukolą i podawaj jeszcze ciepłe.

GOFRY Z JAJKIEM SADZONYM I AWOKADO
Dodatki:
- miękkie awokado (najlepiej typu Hass)
- ¼ czerwonej cebuli, posiekanej w bardzo drobną kostkę
- sok z cytryny
- sól
- dla fanów ostrych smaków: papryczka chilli
- jajka
Sposób wykonania:
- Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i wydrąż łyżką miąższ. Przełóż do miseczki i rozgnieć widelcem.
- Do rozgniecionego awokado dodaj pokrojoną cebulkę, odrobinę soku z cytryny, sól i ostra papryczkę. Wszystko dobrze wymieszaj.
- Przygotuj Zdrowo Namieszane Gofry zgodnie z opisem na opakowaniu.
- Usmaż jajka sadzone i dopraw solą.
- Gofry posmaruj pastą z awokado, połóż na wierzch jajko sadzone i zjedz póki ciepłe!

SZPINAKOWE GOFRY Z SERKIEM ŚMIETANKOWYM I ŁOSOSIEM
Dodatki:
- świeże liście szpinaku
- łosoś wędzony
- serek śmietankowy typu Philadelphia
Sposób wykonania:
- Świeże liście szpinaku zmiksuj drobno.
- Przygotuj ciasto na Zdrowo Namieszane Gofry zgodnie z przepisem, a następnie do ciasta dodaj rozdrobniony szpinak.
- Usmaż gofry na złoty kolor.
- Ciepłe gofry posmaruj serkiem śmietankowym, a na wierzch połóż wędzonego łososia. Możesz dodać również swoje ulubione warzywa.

Spodobały Ci się nasze przepisy? Koniecznie podziel się swoimi efektami na Instagramie i Facebooku oraz oznacz #zdrowonamieszane, abyśmy mogły Cię znaleźć.
Smacznego!
Ania i Justyna
