Racuchy z nadzieniem malinowym

Tuż po upieczeniu wyglądają zupełnie zwyczajnie… Ale to tylko pozory! Wystarczy, że odkroisz kawałek, a w środku czeka na Ciebie pyszna niespodzianka – lekko kwaskowate mocno malinowe nadzienie! Konfiturę malinową możesz zastąpić również kremem czekoladowym. Przepis powstał na bazie naszej Mieszanki do Racuchów.

Składniki

  • Mieszanka do przygotowania Racuchów
  • 3 jajka
  • 150 ml mleka lub napoju roślinnego
  • 1 łyżka oleju
  • Konfitura malinowa bez cukru lub niskosłodzona

Sposób przygotowania

  1. Połóż papier do pieczenia na plastikowej desce. Nałóż na papier po łyżeczce konfitury malinowej i lekko rozsmaruj tworząc małe kółka.
  2. Włóż do zamrażalnika na min. 30 minut. Możesz je przygotować dużo wcześniej i wyciągnąć dopiero podczas przygotowywania racuchów.
  3. Do miski dodaj jajka, mleko i olej.
  4. Wymieszaj a następnie dodaj mieszankę na Racuchy i jeszcze raz dokładnie wymieszaj rózgą kuchenną.
  5. Odstaw na 3-4 minuty.
  6. Ciasto nakładaj łyżką na suchą patelnię, formując kółka. Następnie kładź na nie zamrożone konfitury i przykryj kolejną cienką warstwą ciasta.
  7. Smaż na średniej temperaturze z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!

Zobacz też

Ciasto bananowo – ananasowe z śmietankowym kremem i chrupiącymi orzechami

Zdecydowanie najlepsze ciasto bananowe, które z powodzeniem sprawdzi się również jako tort!

Chrupiące gofry w wersji czekoladowej

Dziecinnie proste w przygotowaniu, pysznie chrupiące i pełne wartości odżywczych!

Czekoladowy chlebek bananowy

Wystarczy tylko kilka dodatków, aby całkowicie zmienić smak tego ciasta!

Ciasto bananowo – ananasowe z śmietankowym kremem i chrupiącymi orzechami

Zdecydowanie najlepsze ciasto bananowe, które z powodzeniem sprawdzi się również jako tort!

Szybkie i efektowne Brownie z bitą śmietaną

Deser, który robi furorę na stole!