Chrupiące gofry w wersji czekoladowej

Dziecinnie proste w przygotowaniu, pysznie chrupiące i pełne wartości odżywczych!  Dokładnie takie są nasze Zdrowo Namieszane Gofry w wersji czekoladowej. Fantastycznie sprawdzą się w roli śniadania, przekąski i deseru, a przygotujesz je w zaledwie kilka minut! :)  Do ich przygotowania użyłyśmy Mieszanki do Gofrów.

Składniki

  • Mieszanka do Gofrów
  • 2 jajka
  • 250 ml mleka lub napoju roślinnego
  • 6 łyżek oleju lub rozpuszczonego masła
  • 2 łyżki ksylitolu, erytrytolu lub cukru
  • 2 łyżki gorzkiego kakao

Sposób przygotowania

  1. Oddziel białko od żółtka.
  2. Do miski wlej olej, mleko, dodaj żółtka, kakao, ksylitol i mieszankę do Gofrów.
  3. Wszystko zmiksuj.
  4. W osobnym naczyniu ubij białka na sztywną pianę.
  5. Delikatnie wymieszaj pianę z ciastem.
  6. Nagrzej mocno gofrownicę i smaż gofry przez około 2 minuty.
  7. Gofry udekoruj jogurtem naturalnym, musem owocowym i świeżymi owocami.
  8. Całość posyp kakao lub cukrem pudrem.
Smacznego!

Zobacz też

Czekoladowy chlebek bananowy

Wystarczy tylko kilka dodatków, aby całkowicie zmienić smak tego ciasta!

Ciasto bananowo – ananasowe z śmietankowym kremem i chrupiącymi orzechami

Zdecydowanie najlepsze ciasto bananowe, które z powodzeniem sprawdzi się również jako tort!

Racuchy z nadzieniem malinowym

Sprawdź tą pyszną niespodziankę w środku!

Babeczki bananowe ze słonym karmelem i kremem mascarpone

Babeczki po brzegi wypełnione słonym karmelem, udekorowane lekką śmietanką.

Buraczane Naleśniki z bananowym twarożkiem

Przygotuj ulubione danie Twojego dziecka w odmienionej, soczyście kolorowej wersji!