Buraczane Naleśniki z bananowym twarożkiem

Przygotuj ulubione danie Twojego dziecka w odmienionej, soczyście kolorowej wersji! Do naszego Zdrowo Namieszanego ciasta naleśnikowego dodaj zmiksowanego, upieczonego buraka! Efekt? Pysznie kolorowe i pełne wartości odżywczych danie, które zasmakuje nawet największym warzywnym niejadkom! Przepis powstał na bazie naszej Mieszanki do Naleśników

Składniki

  • Mieszanka do przygotowania Naleśników
  • 4 jajka
  • 200 ml mleka lub napoju roślinnego
  • 200 ml wody
  • 2 łyżki oleju
  • 2 średniej wielkości upieczone buraki
  • 250 gramów sera twarogowego półtłustego
  • 2 dojrzałe banany
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania

  1. Zmiksuj jajka, wodę olej oraz upieczone buraki. Do masy dodaj Mieszankę do Naleśników i ponownie dokładnie zmiksuj. Odczekaj kilka minut aż ciasto zgęstnieje.
  2. Do miski przełóż twarożek, jogurt i banany. Całość rozgnieć widelcem i wymieszaj.
  3. Nagrzej patelnię. Przed pierwszym naleśnikiem możesz bardzo delikatnie natłuścić patelnię.
  4. Wylej cienką warstwę ciasta i smaż jak tradycyjne naleśniki.
  5. Usmażone naleśniki smaruj farszem twarogowo-bananowym i zawijać w ruloniki lub składaj w trójkąty.
Smacznego!

Zobacz też

Ciasto bananowo – ananasowe z śmietankowym kremem i chrupiącymi orzechami

Zdecydowanie najlepsze ciasto bananowe, które z powodzeniem sprawdzi się również jako tort!

Szpinakowe Naleśniki na wytrawnie

Propozycja na lekki i pożywny posiłek, który dodatkowo wygląda niesamowicie apetycznie!

Racuchy z nadzieniem malinowym

Sprawdź tą pyszną niespodziankę w środku!

Szybkie i efektowne Brownie z bitą śmietaną

Deser, który robi furorę na stole!

Babeczki bananowe ze słonym karmelem i kremem mascarpone

Babeczki po brzegi wypełnione słonym karmelem, udekorowane lekką śmietanką.