Opis
Nie musisz już szukać przepisu na prosty i zdrowy chlebek bananowy!
Nasza mieszanka do przygotowania Chlebka Bananowego* pozwoli Ci w kilka chwil wyczarować niezwykle pyszną i pełnowartościową przekąskę lub śniadanie.
W naszym Miksie znajdziesz bezglutenowe mąki pełne fantastycznych właściwości, jak mąka gryczana czy mąka ryżowa pełnoziarnista.
Z jednej paczki przygotujesz aż kilogramowy chlebek bananowy lub kilkanaście babeczek**!
*Chlebek bananowy to nazwa ciasta bananowego, pochodzącego z USA.
**Przygotowując babeczki wystarczy, że ciasto przelejesz do formy na muffinki i skrócisz czas pieczenia do 25 minut!
Składniki:
BIO* mąka ryżowa pełnoziarnista
BIO* mąka gryczana
BIO* skrobia kukurydziana
BIO* cukier kokosowy
BIO* mąka ryżowa
BIO* skrobia z tapioki
BIO* len mielony
BIO* cynamon
BIO* nasiona chia
BIO* bezglutenowy proszek do pieczenia (BIO* skrobia kukurydziana, winian potasu, wodorowęglan sodu)
różowa sól himalajska
soda oczyszczona
BIO* – certyfikowany składnik ekologiczny
Wartości odżywcze po przyrządzeniu:
Wartość energetyczna dla 100g – 1127 kJ/269 kcal, tłuszcz 12 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,6 g, węglowodany 35 g, w tym cukry 12g, błonnik 1g, białko 5,2 g, sól 0,77 g.
Wartość energetyczna dla 50 g – 563 g kJ/134 kcal, tłuszcz 5,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g, węglowodany 17 g, w tym cukry 6,1 g, błonnik 0,5 g, białko 2,6 g, sól 0,39.
Katarzyna –
Szybki i pyszny
Anna Rogala –
Polecam również w wersji wegańskiej – z lidlowym jogurtem kokosowym.
Aleksandra –
pysznie!
Grazyna –
Przepyszny 🙂
Iwona Zabielska –
Bardzo smaczny chlebek. Jedna uwaga- zrezygnowalabym z cukru w produktach- szczegolnie chlebie bananowym. Każdy będzie mógł wtedy dosłodzić według uznania.
Joanna –
Smaczny i szybki do przygotowania, najlepszy.
Małgorzata Łebek –
Chlebek przepyszny i gotowy w kilka minut jednym słowem rewelacja 🙂
Olga –
Świetny, bardziej jako babka na deser, ale pycha ! Smakuje nawet mojej córce – niejadkowi !
Kasia –
Chleb ok, nie rozpada się, jest miękki, jednak jest bardzo słodki. Kompletnie nie psuje mi do wedliny, czy sera, ogórka, pomidora…dla mnie nadaje sie tylko do białego serka, generalnie na słodko, ale jako chleb to i tak za słodki.
Beata –
Polecam:) Zamiast banana można dodać żurawinę lub suszonego ananasa. MNIAM !!!
Joanna –
Bardzo smaczny,wymieszane składników nie wymaga użycia miksera:) 5/5
Luiza –
Pyszne i proste do wykonania
Ewelina –
Chlebek super! Pyszny i mięciutki. Napewno zakupie nieraz 😉
Aneta –
Chlebek bardzo dobry, miękki i wilgotny.
Wiktoria –
Być może dałam zbyt wiele jogurtu, bo chlebek wydawał się niedopieczony w środku. Najlepsza była skórka 🙂 Ani to ciasto ani to chleb, słodkie i delikatne w smaku, nadaje się by jeść samo lub dżemem.
Monika –
Bardzo dobry. Serdecznie polecam 🙂
Oliwia –
Mój ulubiony. Wspaniały smak, konsystencja, łatwo się przygotowuje. Do tego zdrowe. Palce lizać
Patrycja –
Najlepsze składniki i wspaniały smak. Polecam!
Katarzyna –
Chlebek pyszny, za każdym razem wychodzi idealny. Przygotowanie nie zajmuje więcej niż 15 min. Polecam 🙂
Maja –
Super produkt, wszystkim smakował, robiony z weganskim jogurtem. Tez wychodzi 🙂
Beata –
Bardzo smaczny , długo świeży, pyszny ?
Natalia –
Jestem bardzo zadowolona z zakupu. Prosta forma przygotowania, super skład. Jak nie lubię bananów tak ten chleb zjadłam z przyjemnością. Moje dzieci również się zjadają. Myślę, że spokojnie zaraz po upieczeniu można traktować nawet jako ciasto. Brawo za pomysł i wykonanie!
Katarzyna –
Bardzo dobry- samo zdrowie, polecam!!
Bernadetta –
Szybko sprawnie smacznie. Polecam
Justyna –
Pyszności ?
Mirosława –
Pyszne i szybkie. Sama bym tak nie namieszała:)
Ania –
Bardzo dobry
Anna –
Chlebek w smaku bardzo dobry. Banalnie prosto go przygotować. Jednak zamiast nazwy "chlebek" do jego smaku bardziej pasowałaby po prostu babka bananowa 😉
Agnieszka –
Wyśmienity, pycha!! Rewelacja!
Katarzyna –
Smaczny, prosty w przygotowaniu
Joanna –
Świetny produkt, łatwy do przyrządzenia, bardzo smaczny i długo pozostaje świeży. Polecam!
Karolina –
Rewelacyjny! prosty i szybki w upieczeniu, do tego przepyszny! bierzemy go do pracy jako drugie śniadanie, bez dodatków, tak jak ciasto. Polecam.
Jagienka –
Najlepszy z produktów, pyszny i zaraz po wyjęciu z piekarnika i na dwa dni po. Idealny na śniadanie, jako deser czy przekąska. Łatwy do zrobienia, szybki w pieczeniu. Na pewno będę kupować kolejne.
Angelika –
Pyszne, wilgotne, lekko słodkie ciasto o dobrym składzie.
Magdalena –
Szybko, łatwo i pysznie!!!! Polecam!!!
Sylwia –
Pyszny 🙂
Iga –
Zdrowo namieszane zdrowo namieszały w mojej głowie! Produkty pyszne, ceny rewelacyjne! Super, że można spotkać Wasze produkty w Rossmanie! Chlebek bananowy i Brownie-Sztos!
Beata –
Chlebek jest zdecydowanie jednym ze słabszych produktów ZdrowoNamieszane. Jest bardzo… zwyczajny, przypomina raczej babkę. Być może jakieś dodatki, może polewa? sprawiłyby, że to produkt, do którego warto wracać. Ach, i jest mało słodki. Gdy dałam mu drugą szansę, dodałam 3 łyżki miodu, co znacznie polepszyło smak. Nie jest zły, ale akurat chlebek bananowy warto zrobić od podstaw samemu.
Aneta –
Pyszny, zrezygnowałam z chleba ze sklepu. Ma słodki smak ale mnie smakuje również z sałatką.
Magda –
Polecam
Karolina –
Wszystkim bardzo smakował – i tym, którzy nietolerują glutenu, a także konsumentom wszystkiego bez ograniczeń, którzy nawet nie byli świadomi, że chlebek jest "zdrowy" bo w ich rozumieniu zdrowe nie jest smaczne. Dodałam do niego jeszcze 2 łyżki ksylitolu żeby był odrobinę słodszy. Myślę, że z powodzeniem można do niego dorzucić orzechy, jakieś bakalie jeśli ktoś ma ochotę, ale sam w sobie jest świetny.
Marlena –
Mega pyszny, szybki do przygotowania i długo trzyma świeżość
Danuta –
Bardzo dobry w smaku i super konsystencja po upieczeniu
Aga –
Pychaaa
Iwona –
Super
Ewa –
Przepyszny chlebek , polecam każdemu kto lubi jeść zdrowo i pysznie
Katarzyna –
pyszny!
Agnieszka –
Uwielbiam ?
Aleksandra –
Chlebek bananowy – POLECAM!!!
Adriana Marciniak –
Sądząc po nazwie myślałam, że chlebek bananowy będzie miał coś wspólnego z chlebem, podobieństwo jest tylko w nazwie. W rzeczywistości to bardzo dobre ciasto bananowe, a po dodaniu do niego bakali wychodzi obłędnie pyszne.
Joanna –
Bardzo smaczny! Dodaliśmy do niego kawałki gorzkiej czekolady.
anonim –
Za duzo cukru plus składniki brak proporcji .
Sylwia –
B. Dobry
Anna –
Polecam serdecznie
Magdalena –
Coś wspanialego, przepyszny i polecam wszystkim! ?
Arleta –
polecam
Marzena –
Pyszny, polecam, choć zaznaczam, że ma gryczany smak
Agata –
Najlepszy?
Magdalena –
Chlebek bananowy wymiata! HIT!
Agnieszka –
POLECAM !!!
Katarzyna –
Chlebek jest bardzo smaczny, ładnie rośnie, a po upieczeniu pozostaje wilgotny. Co ważne nie trzeba do niego dodawać mleka, a jedynie jogurt i spokojnie można użyć np. jogurtu wegańskiego.
Ewelina –
Pyszny naprawdę polecam
Teresa –
Chlebek przepyszny!
Barbara –
Bardzo dobre ciasto!
Maciej –
Bardzo mi smakuje ten chlebek, szczególnie, że jestem na diecie i nie mogę zbytnio wybierać.
Natalia –
Przepyszny, nic dodać nic ująć. Mniam !!!
Magdalena Zwiernik –
Wyszedł rewelacja smaczny naprawdę super ❤
Dorota –
produkt super 🙂
anonim –
Bardzo smaczny
Karolina –
Ciasto wyszło idealne, pyszne i wyrośnięte. Mieszanka na duży plus! Pozdrawiam, Karola
Aleksandra –
Wyszło pysznie.Prosty skład i szybkie wykonanie. Polecam
Dominika –
Pychotka!
Paulina –
znam ten chlebek i kocham od pierwszego przyrządzenia, polecaaaammmm
Kinga –
Chlebek wychodzi pyszny, wilgotny. Ciasto rośnie super, można podawać z różnymi owocami. Dzieci go uwielbiają, a największym plusem jest to, że robi się go błyskawicznie.
Klaudia –
bardzo smaczny, szybko i łatwo się go robi 🙂
Beata –
Pyszny, duża ilość. Polecam
Aneta –
Super chlebek/ciasto
Aleksandra –
Najpyszniejszy chlebek bananowy ever ????
Anna –
Z tego chlebka bananowego robię najczęściej babeczki. Ale też przygotowuję jako ciasto z owocami, czasem dodaję kakao. Najbardziej uniwersalna mieszanka. Na drugie śniadanie, do kawy, na wycieczkę – petarda. Jesteśmy w domu już chyba uzależnieni..
Anna –
Moje dzieci uwielbiają. Bardzo polecam
Aleksandra Mirek-Rogowska –
Pyszności ;)) proste i szybkie w przygotowaniu.
Aneta –
Wszystkie produkty rewelacyjne .. kupuję nałogowo ?
Katarzyna –
Najsmaczniejszy chlebek bananowy jaki jadłam. Nie dość, że pyszny, to jeszcze ze świetnym składem, można jeść bez wyrzutów sumienia 😉 Uwielbiamy go całą rodziną! Sam, z masłem orzechowym, z bananami i cynamonem, z polewą z czekolady. Polecamy!
Agnieszka –
Super!
Agnieszka –
Uwielbiamy ?
Joanna –
Pyszny
Agnieszka –
Chlebek bananowy piekę systematycznie raz w tygodniu i zastępuje mi tradycyjny chleb, jest MEEEGGAA!!!!
Aga –
Do zakupu przekonał mnie skład produktów wymienionych na opakowaniu. I nie zawiodłam się. Chlebek rewelacyjny. Dodałam jogurt kokosowy i też w smaku nadal super. Nie jestem fanką gotowych produktów ale ten zaskoczył mnie mega pozytywnie. Spróbuję jeszcze innych pozycji. Zakupilam w Rossamnie i mam nadzieję, że nadal tam będzie dostępny.